‘Zijn mini-drone belandde regelmatig in mijn haar’

KIJK-redactie

25 augustus 2017 10:59

Redacteur Laurien Onderwater keek niet echt uit naar het moment dat er een grotere drone in huis kwam. Wat nou als deze ook tegen haar hoofd botste? 

In december vorig jaar hebben mijn vriend en ik aan gezinsuitbreiding gedaan. Nee, geen kinderen, hoor. Dat nog lang niet. En – tot mijn grote teleurstelling – ook geen hond. Een kat ook niet. Eigenlijk überhaupt niet iets wat leeft, want mijn vriend heeft een drone aangeschaft.

Drone-geboden

Toen die aankondiging mij ter ore kwam, sprong ik geen gat in de lucht. Ik dacht namelijk meteen aan zijn mini-drone van een paar gram die regelmatig in mijn haar is beland. Hoe moet dat dan gaan als hij er straks eentje heeft van bijna anderhalve kilo?

Nu ja, die drone kwam er – na wat protest – uiteindelijk toch. En ik moet zeggen: het valt allemaal wel mee. Stiekem is dat ding best wel cool en hij maakt waanzinnig mooie foto’s en video’s. Maar, om plaatjes te kunnen schieten, moet je je wel aan de regels houden.

En dat zijn er nogal wat, zoals je in KIJK 9/2017, waar André Kesseler onder andere de tien drone-geboden heeft opgesomd. In zijn artikel schrijft hij ook hoe het over een paar jaar is gesteld met de drones. Want ook al beschouwt mijn vriend ze nu als een zegen, er zijn genoeg mensen die de autonome vliegtuigjes vervloeken en ze het liefst in het binnenste van onze holle aarde gooien.

Holle aarde

Want daar geloven veel mensen in: de aarde is hol en van binnen bewoonbaar. Daarover schrijft Ronald Veldhuizen. Er ging een wereld voor mij open (hoe die openging, mag je zelf interpreteren) toen ik las dat zoveel mensen daarin geloven. Dat de platte aarde veel aanhangers heeft, vind ik eerlijk gezegd al bijzonder, maar een hólle aarde?

Wanneer dit nummer bij jullie op de deurmat valt (of wanneer je naar de winkel bent gesneld om hem te kopen), ben ik trouwens met het vliegtuig over de ronde aarde naar Sicilië gevlogen. Zonder drone; die mocht van mij toch echt niet mee op vakantie.

Deze redactioneel verscheen ook in KIJK 9/2017.

Beeld: Vincent Mullenders

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!