Dit gratis lettertype zorgt ervoor dat je essays tot 10 procent langer lijken dan ze eigenlijk zijn.
We’ve all been there: we moeten voor werk of de studie een opstel schrijven, maar komen maar niet aan het minimum van twintig kantjes. En dus sjoemelen we hier en daar een beetje door een iets groter lettertype te gebruiken (13 in plaats van 12) of de marges van het digitale A4-tje wat te vergroten. Maar met de introductie van dit nieuwe lettertype hoeft dat niet meer. Times Newer Roman, dat op Times New Roman lijkt, is een font waarbij elke letter 5 tot 10 procent breder is, zonder dat het opvalt.
Lees ook:ZXX: het anti-spionage lettertype
Times Newer Roman
Het lettertype is gelanceerd door het online marketingbedrijf MSCHF. Volgens de website van Times Newer Roman zou een document van 15 pagina’s in (met lettergrootte 12) slechts 5833 woorden vereisen, in tegenstelling tot 6680 woorden wanneer je de oude vertrouwde Times New Roman gebruikt. Een verschil van bijna duizend woorden.
En ook op één A4-tje wordt al duidelijk dat het nieuwe lettertype een hoop verschil maakt:
Om dit effect te bereiken, nam het MSCHF-team Nimbus Roman No.9 L – een open source-lettertype dat het moderne, gratis equivalent van Times New Roman is. Vervolgens hebben ze alle kleine letters verbreed, maar de hoogte onaangetast gelaten. Hierdoor is het (hopelijk) moeilijker om het verschil met Times New Roman te zien. Ook is de interpunctie 15 procent groter gemaakt en hebben de marketeers hier en daar wat meer afstand tussen letters gestopt.
Natuurlijk zitten er wel een paar nadelen aan het font. Times Newer Roman werkt bijvoorbeeld alleen voor opdrachten die je handmatig of in pdf-format moet indienen. Als je een Word-document verzendt met een aangepast lettertype dat docenten niet hebben geïnstalleerd, zal het niet helpen. En als onderwijzers woorden tellen, heb je al helemaal pech.
Voor de dare devils onder ons: je kunt het nieuwe font hier downloaden.
Bronnen: Times Newer Roman, The Verge, ScienceAlert
Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!