KIJK op de wereld: vruchtbare grond Iedere zondag vind je op onze website de mooiste en interessantste satellietfoto’s van de aarde. Deze week: een opgedroogd zoutmeer met een gigantische kaliumfabriek.
Vandaag in 1938: ‘uitgestorven’ coelacanth gevangen bij Madagaskar Op 22 december 1938 werd de coelacanth, een prehistorische kwastvinnige vis herontdekt voor de kust van Madagaskar.
De fitzroyschildpad ademt via zijn achterwerk Veel dieren ademen hetzelfde als mensen, maar er zijn ook er een heleboel die het anders doen. De fitzroyschildpad ademt bijvoorbeeld via zijn cloaca.
Vandaag in 2011: André Kuipers voor de tweede keer de ruimte in Op 21 december 2011 ging André Kuipers voor de tweede keer de ruimte in, voor een verblijf van een half jaar in het ISS.
Het beste wetenschapsnieuws van deze week In deze rubriek tipt de redactie elke week wat de beste of interessantste artikelen op de website waren. Deze keer: vleesetende eekhoorns, een nieuwe aanvalsdrone, en biologen waarschuwen voor spiegelbacteriën.
Hoe zonk het VOC-schip Zuytdorp? Wat is er precies gebeurd met het VOC-schip Zuytdorp? Het is een mysterie waar na 300 jaar nog steeds geen sluitend antwoord op is.
Nadat de aarde geen sneeuwbal meer was, explodeerde de biodiversiteit Hoe snel ontstonden nieuwe soorten en verdwenen andere? Een nieuwe analyse toont de diversiteit van het prehistorisch leven voor en na sneeuwbal-aarde.
Vandaag in 1999: Macau wordt onderdeel van China Op 20 december 1999 werd de Portugese kolonie Macau weer onderdeel van de Volksrepubliek China.
Ingestorte verkoopcijfers: komt het nog goed met de elektrische auto? De verkoopcijfers van elektrische auto’s stortten deze zomer in en de twijfels over de feitelijke milieuvoordelen blijven rondzingen. Komt het goed met de EV?
Is er een betekenisverschil tussen halfvol en halfleeg? Hangt de keuze tussen halfvol en halfleeg zoals vaak wordt geopperd alleen af van een positieve of negatieve kijk op de wereld?