Boek: Waarom water sneller kookt in het vliegtuig

KIJK-redactie

31 augustus 2013 16:00

Waarom water sneller kookt in het vliegtuig - banner

In Waarom water sneller kookt in het vliegtuig lijkt de auteur al zijn kennis op te willen hangen aan een vliegreis.

Waarom smaakt thee in het vliegtuig niet zo lekker als op de grond? In dit boek van Brian Clegg krijg je antwoord op deze en tientallen andere vragen over werkelijk álle aspecten van een vliegreis. Clegg neemt je mee vanaf het inchecken tot het landen en bespreekt daarbij allerlei ‘verbazingwekkende ervaringen’.

Waarom water sneller kookt in het vliegtuig

Door de ietwat kromme vertaling, de vergezochte vergelijkingen en de bijeengeraapte voorbeelden wordt de neiging om uit het raampje te gaan turen echter groter dan om te lezen wat je allemaal vanuit de lucht kunt zien.

Het lijkt alsof Clegg al zijn kennis – van quantummechanica tot graancirkels – in één boek heeft willen proppen en toevallig het vliegtuig heeft gekozen om al zijn feitjes aan op te hangen. Aardig boek, maar door de schrijfstijl ‘landt’ het niet echt.

** | 224 pagina’s | € 14,95

Tekst: Christa Broekhuizen