KIJK-lezers brengen bezoek aan de Orange Jumper

KIJK-redactie

02 september 2024 15:00

meet and greet met orange jumper

KIJK-lezers tijdens het bezoek aan de Orange Jumper.

KIJK-lezers maakten kans op een meet meet and greet met de iconische Orange Jumper. En afgelopen vrijdag was het zover.

In het KIJK zomernummer kon je een verhaal lezen over de legendarische J-066 Orange Jumper. Dit testvliegtuig zorgde ervoor dat de rest van de F-16-vloot up-to-date bleef en veilig kon vliegen. Het toestel is nu met pensioen en sinds kort te bewonderen bij het Nationaal Militair Museum.

KIJK-lezers maakten kans op een meet and greet met de Orange Jumper. En afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. De ruim 150 prijswinnaars kregen eerst toegang tot het auditorium van het Nationaal Militair Museum. Oud-testvlieger Tjebbe ‘Speedy’ Harringa vertelde over de bijzondere F-16 en het fenomeen testvliegen.

Daarna was het tijd om naar buiten te gaan en daar stond de Orange Jumper in het zonnetje te pronken. Een professionele fotograaf zette vervolgens iedereen met het vliegtuig op de foto.

Als toetje konden de prijswinnaars kijken bij de generale repetitie van een tankshow, die later dat weekend tijdens het Zomeroffensief werd opgevoerd. Kortom: een zeer geslaagde dag!

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 










Meer Nieuws