Vlezige smartphonecover op de markt?

KIJK-redactie

21 oktober 2019 12:59

smartphonecover

Bij het zien van deze smartphonecover voelen we ons een beetje unheimisch, maar deze neppe huid zou het vasthouden van je telefoon prettiger moeten maken.

Je scrolt er eindeloos lang op, maar bent je waarschijnlijk niet bewust van hoe zo’n smartphone nou eigenlijk voelt in de hand. Deze telefooncover brengt daar verandering in. Wetenschappers van de University of Bristol en Sorbonne University hebben namelijk een hoesje ontwikkeld dat akelig veel op de menselijke huid lijkt. En hij is ook nog eens interactief.

Lees ook:

Kietelen

Hoezo interactief, horen we je denken. Nou, de smartphonecover reageert als je hem port, knijpt of kietelt. Het hoesje is namelijk geprogrammeerd om verschillende gebaren te associëren met bepaalde emoties. Zo verstuurt je telefoon een smiley naar iemand als je de cover kriebelt. Plotseling hard drukken op de huid is geassocieerd met woede en erop tikken is een manier om aandacht te vragen.

Het idee is afkomstig van hoofdonderzoeker Marc Teyssier die “zijn telefoon wilde knijpen”, vertelt hij aan New Scientist. De Fransman heeft overigens een reputatie als het aankomt op bizarre, onnodige gadgets. Teyssier maakte een tijdje terug al een realistisch uitziende robotvinger voor zijn telefoon

Skin-On

Naast de smartphonecover hebben de onderzoekers ook een smartwatch en een muismat ontworpen met de neppe huid. Het team ontwikkelde twee prototypes: een met een textuurlaag die dus erg op de menselijke huid lijkt, en een versie met een meer uniform oppervlak. De kunsthuid bestaat uit een laag rekbare koperdraad ingeklemd tussen twee lagen siliconen. Door op de huid te drukken, verandert de elektrische lading van het systeem.

Hoewel ze een hoop mensen de riedels bezorgen, hebben de gadgets wel degelijk een functie: de wetenschappers willen met project Skin-On nieuwe manieren van interactie tussen mens en computer onderzoeken. De volgende stap wordt nog griezeliger; Teyssier wil dan de huid realistischer maken met haar en temperatuurfuncties.

Het werk wordt eind oktober gepresenteerd op het ACM-symposium over gebruikersinterface-software en technologie in New Orleans, VS.

Bronnen: Gizmodo, New Scientist (UK), Bright

Beeld: Marc Teyssier (Project Skin-On)

 Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!