De bitterballen op Schiphol te duur? Frituur ze zelf met behulp van een mok, een stijltang en een flinke plens olie uit het foodcourt.
Vertraging op Schiphol en hier een hapje eten, kost je een hoop geld. Dus toen gasthoofdredacteur Rolf Hut de prijs van wat bitterballen zag, was zijn eerste reactie: die bal frituur ik zelf wel! En zo geschiedde.
Achter de douane kocht Rolf een pak ingevroren bitterballen, een stijltang, een mok en een salade waar een zakje olie bij zat. Hij ging ermee aan de slag en had na veel geduld een lekkere portie bitterballen gemaakt. “Na een bal of 98 heb je de aankoopkosten van de tang en de mok eruit en ben je goedkoper uit dan wanneer je in de lounge bitterballen had verkocht.”
Dit is een stukje uit het artikel ‘Makerspace Schiphol’, te vinden in KIJK 6/2016. Voor dit stuk onderzocht de MacGyver-wetenschapper welke spullen je kunt knutselen achter de douane.