Onlangs ging deze foto viraal van een Ghanese leraar die zonder computer zijn leerlingen de beginselen van ICT uitlegt.
In 2011 heeft de Ghanese overheid een reeks nationale examens geïntroduceerd, waaronder een test in information and communication technology (ICT). Van 14- en 15-jarigen wordt verwacht dat ze het examen afleggen, want dan pas kunnen ze doorstromen naar de middelbare school. Maar hoe geef je les in een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers als de school helemaal geen computers bezit?
Schoolbord en krijt
Geen probleem, dacht de Ghanese docent Richard Appiah Akoto. Hij gebruikte gewoon het schoolbord en krijt om zijn studenten te leren hoe ze computerprogramma’s moeten gebruiken door gedetailleerde afbeeldingen te tekenen op het bord. Op onderstaande foto zie je dat Akoto een tekstverwerkingsvenster heeft getekend om het uit te leggen aan zijn studenten. Hij plaatste de foto op social media en deze ging direct viral:
Niet alleen ontving de docent veel lof, ook trok hij de aandacht van Rebecca Enonchong, CEO van een tech-bedrijf en ondernemer. Ze deed een oproep aan Microsoft:
Hey @MicrosoftAfrica, he’s teaching MS Word on a blackboard. Surely you can get him some proper resources. https://t.co/u8N3eXguXS
— Rebecca Enonchong (@africatechie) February 25, 2018
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
En dat werkte. Microsoft heeft hem beloofd een computer te sturen en toegang te geven tot het Microsoft Certified Educator-programma.
Supporting teachers to enable digital transformation in education is at the core of what we do. We will equip Owura Kwadwo with a device from one of our partners, and access to our MCE program & free professional development resources on https://t.co/dJ6loRUOdg
— Microsoft Africa (@MicrosoftAfrica) February 27, 2018
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Hoewel veel scholen in Ghana kampen met een tekort of een gebrek aan middelen om goed les te geven, en dit succesverhaal eigenlijk een druppel op een gloeiende plaat is, vinden we een applausje voor Akoto toch op zijn plaats.
Bronnen: IFLScience, Gizmodo
Lees ook:
Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!